Administratie vraagpunt: Boekhouden met Excel of E-boekhouden?

Boekhouden kun je op tal van manieren doen. Je kunt het met pen en papier doen. Toegegeven erg handig is dat zeker niet. Je kunt het met simpele middelen doen zoals Excel, Word. En er zijn ook speciale toegewijde software systemen op de markt die draaien op desktop. En dan ten slotte zijn er nog cloud oplossingen.

Enfin, het ligt aan een aantal factoren. Sowieso ieder mens is anders. Sommige mensen maken relatief veel fouten tijdens verzorgen administratie. Andere mensen valt wel mee. Het ligt aan de grote van je onderneming. Is je onderneming meer een hobby project, en heb je minder dan 100 facturen per jaar om mee te verwerken, dan zou op zich Excel meer dan toereikend kunnen zijn.

Aanbevolen literatuur: https://zelfboekhouden.org/boekhoudprogramma-zzp-vergelijken/

Kleinere ondernemingen kiezen daarom vaak voor Excel. Dit is een spreadsheet software van de gigant Microsoft. Iedereen is hier wel bekend mee. De instap is laag, bedoelend, iedereen kan dit programma snel leren en gebruiken. Het is wel nogal foutgevoelig. Excel controleert niet uit zichzelf of jij dingen invoert die kloppen. Het wordt al wat beter als je een sjabloon inzet ontwikkeld door een deskundige. Ik raad aan om een sjabloon te downloaden: zelfboekhouden.org; professionele excel boekhouding sjabloon, gratis en kosteloos. Geen gezeik iedereen rijk.

Maar wil je nu iets met wat meer vernuft. Check dan vooral toegewijde boekhoudprogramma’s. De meest geavanceerde opties tegenwoordig draaien in de cloud. Wilt zeggen je hebt altijd een backup online tot je beschikking, dus nooit zorgen maken om verloren administratie door brand of diefstal of wat dan ook. Volgens deze gids: https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/boekhoudprogramma/populair-boekhoudprogramma-kopen/, is e-boekhouden de koning vandaag de dag op dit vlak. Dit zou een goed beginpunt zijn dunkt ons. Acumulus is een goede tweede. Ze hebben beide een gratis proef trial optie dus probeer dat vooral eens om te kijken wat je zelf fijn en makkelijk vindt.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *