Draadloos printen

U wilt graag draadloos printen vanaf alle apparaten binnen uw organisatie, maar u heeft geen idee hoe u dit moet realiseren? Wij vonden op de website van https://www.alleeninkt.nl/ een handleiding die wij mochten delen. Met behulp van deze handleiding laten we u in een aantal gemakkelijke stappen zien hoe u uw printer op de juiste wijze instelt, zodat u straks vanaf al uw apparaten draadloos kunt printen.

Manier 1 – Via het delen van een thuisgroep

Allereerst navigeert u naar configuratiescherm. Vanaf hier gaat u naar thuisgroepen. Mocht er nog geen thuisgroep zijn dan moet u deze aanmaken. Als u deze heeft aangemaakt of als de thuisgroep er al was klikt u op “nu lid worden”. Vul hier het juiste wachtwoord in.

U bent nu lid van de thuisgroep, echter kunt u op deze manier nog niet draadloos printen. De volgende stap is namelijk om de printer te delen. Dit doet u als volgt:

Ga naar het netwerkcentrum. Hier aangekomen dient u te controleren of het vinkje “bestand – en printdeling” is aangevinkt. Als dit zo is hoeft u verder niets te doen. Als deze niet is aangevinkt dan dient u dit te doen.

Vervolgens gaat u naar de instellingen van de thuisgroep en kiest u welke bibliotheken en/of mappen u wilt delen. In dit geval gaat het alleen om de printer.
Let wel op dat u op deze manier alleen draadloos kunt printen als de hoofdcomputer waar de thuisgroep op is aangemaakt aan staat.

Wilt u dit niet? Dan hebben we nog een andere manier voor u omschreven. Lees hieronder verder:

Manier 2 – Schaf een printserver aan

Een printserver kunt u aansluiten op de router. Als er meerdere apparaten aangesloten zijn op deze router dan kunt u heel gemakkelijk vanaf deze apparaten draadloos printen.

Manier 3 – Schaf wifi printers aan

Tegenwoordig schaf je voor een lage prijs ook een wifi printer aan. Deze printers kunnen zelf verbinding maken met de router zonder gebruik van een printserver. Laat de printer verbinding maken met de router en u kunt vanaf dat moment draadloos printen.

 

 

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *